Hei taas kaikille!

Viime viikko oli meikäläiselle suht rauhallinen, keikalla ei tullut käytyä (töissä) kuin keskiviikkona ja perjantaina. Keskiviikkona Tampereen Tammelassa sijaitsevassa melko maineikkaassa rokkibaarissa nouseva kyky nimeltä Bullet Ride ja perjantaina virallinen työnantaja Orivedellä.

Keskiviikon keikka oli positiivinen yllätys bändin osalta. Etukäteen huolestutti se tosiasia, että kyseessä n. 50-paikkainen pikkubaari ja bändi luonnehtii itseään julisteessa mm. sanalla "violent"... Ei, ei tullut turpaan musiikillisesti eikä soundillisesti, vaan saatiin aikaan varsin mukava iltama progressiivisen heavyn parissa. Yleisö ja bändi viihtyivät.

Torstaina kävin yleisön edustajana katselemassa yhtä parhaista cover-yhtyeistä pitkään aikaan, Treen Henry´s Pubissa. Pakkohan sinne oli piipahtaa, kun kokoonpanon laulaja, Kimmo Blom, erikseen kutsui. Tämä tapahtui Imatralla, Rock to the Riverin backstagella, Kimmo oli Dyecrest-bändinsä kanssa siellä keikalla. Torstain bändi ei ollut Dyecrest, vaan Henkan keikkoja varten kerätty kokoonpano, jossa soittaa liuta erittäin loistavia muusikoita. Oli virkistävää kuulla livenä onnistuneita versioita mm. Rushin ja Pink Floydin biisestä. Nautin Rakkaani kanssa illasta erittäin paljon.

Perjantaina Orivesi, Rönni. Vanha tanssilava, jossa oli kieltämättä nostalginen fiilis. Paikalla oli meidän lisäksi muutama muukin nouseva suuruus. Muut bändit vetivät "kakkoslavalla" ja omilla kamoillaan. Meidän ei siis tarvinnut välittää muiden toiminnasta. Keikka oli hyvä, vaikka välillä tuntui, että "vanhan sotaratsun" eli sinisen äänentoistojärjestelmän potku loppuu vähän kesken. Pienellä hienosäädöllä tästäkin ongelmasta päästiin, eikä tilanteessa tapahtunut mitään kamalaa. Välillä vaan hirvittää ajaa PA:ta (=yleisölle suunnattua äänijärjestelmää) liian kovaa, melkein täysillä. Riskit kamojen hajoamisesta ja muista ongelmista kasvavat. No, vielä ei ole tarvinnut mennä riskirajoilla.

Pikanttina lisänä keikalla olivat lavan takaseinän ikkunat. Kun ulkona alkoi hämärtää, ne toimivat hauskasti peileinä, mutta niiden vaaleansiniset kukkaverhot eivät olleet kovin rock-uskottavat... :) Pitää jossain vaiheessa alkaa pitämään omaa takaseinän peittävää verhoa mukana. Se helpottaisi varmasti myös tiettyjä akustiikan ongelmia monissa paikoissa.

Lauantaina orkesteri lähti kuopioon pitämään torifestivaalia ilman allekirjoitanutta. Toivottavasti kaikki meni hyvin. Ainakin Miken mukaan kyllä, en ole tosin vielä haastatellut soittajia tai tuuraavaa miksaajaa...

Itse olin lauantaina ystäväni häissä, onnea vielä kerran Lauralle ja Mikulle! Ja suuri Kiitos!

Alkanut viikko taitaakin mennä ensin Henry's Pubissa miksatessa (ti, ke ja to) ja sitten lauantaina Saloon. Saa nähdä, mitä siellä odottaa...

Kiitos kaikille, nähdään taas jossain!

Marko, RoadDamager