Kun me työntekijäni Kaisan kanssa saimme ensimmäisen casen* rungon valmiiksi.
*case = vanerista sekä alumiinilistasta ja lukoista, kahvoista etc. valmistettu kuljetuslaatikko. yleensä painava.

Eli aloimme siis valmistaa caseja. Tämäkin asia on ollut työn alla varmaan jo vuoden ja vihdoin saatiin homma alullensa. Ylpeät vanhemmat..

380783.jpg

380784.jpg
Kaisa aka myyntipäällikkö

Tuollaista kaikkea puuhasteltiin siis viime viikolla. Sama homma on jatkunut tällä viikollakin, tosin pienin takaiskuin. Popniittipyssy prkl meni ja hajosi. Se oli kiinanpoikien sorvaama laite, eikä kestänyt oikeaa käyttöä. Taas tuli todistettua, ettei köyhän kannattaisi ostaa halpaa..

Mutta lauantaistahan te olette tänne tulleet kuulemaan. Eikö niin? Te janoatte kulissien takaista raporttia Tohlopista. Palatte halusta kuulla tarinoita, joissa hiki virtaa ja energia sykkii.

Lauantai aamuna Marko nappasi pojat sekä minut kyytiin ODD Workshop kaupalta. Pojat hakivat sieltä sunnittelemansa esiintymisvaatteet viisukarsintaa varten. Sieltä matka jatkui soittokämpälle, josta kerättiin mukaan soittimet. Sitten Tohloppiin. Paikalle saavuimme hieman myöhässä. Hyi me!

Paikan päällä kasasimme rummut sekä muut soittimet valmiiksi ja aloimme odottaa. Lämpiössä ja pukuhuoneessa aika kului leppoisasti. Pojat antoivat muutamia haastatteluja ja napostelimme leipiä, keksejä ym. pientä kivaa. Vihdoin tuli meidän teknisen harjoittelun vuoro. Pojat kipusivat lauteille ja homma käyntiin. Havaitsimme melko pian, että valosuunnittelu oli siltä osin pielessä, että rumpalimme Julian jäi varjoihin. Homma hoitui, kun mainitsimme talon ihmisille asiasta. Teknisessä harjoituksessa Theon säästeli vielä ääntänsä parhaan mukaan, koska se oli tuottanut harmaita hiuksia hänelle aiempina päivinä.

Teknisen harjoittelun jälkeen aloimme odottaa kenraaliharjoitusta ja odotellessamme löysimme lisää "mike look a like" kuvia.

380794.jpg

Ja Marko "pukeutui" hienosti..

380797.jpg

Kenraaliharjoitusta odotellessamme Marko teki myös oikeasti töitä ja kävi Ylen äänivastaavan kanssa läpi muutamia ääniteknisiä asioita.

Kenraaliharjoitus tuli ja meni nopeasti. Päälimmäiseksi jäi iso huoli. Näkyvätkö pyrot* paremmin sitten itse lähetyksessä? Miksi insertti* pätkä oli otettu väärästä kohtaa Anyone Anymore biisiä? Miksei Wild and Violent biisissä videotaululla rullannut ÄLKÄ ÄÄNESTÄKÖ TÄTÄ tekstiä?
*pyrot = esityksessä käytettävät pommit, paukut, tulisuihkut, savupatsaat
*insertti = lyhyt pätkä esityksestä, käytetään kappaleiden esittelyyn ohjelman aikana

Kenraaliharjoituksen jälkeen olimme hieman huolissamme vähän kaikesta. Aloimme sitten purkamaan vyyhteä. Kävimme Markon kanssa ohjaajan juttusilla kysymässä insertin kohtalosta ja saimme kuulla, että kenraalissa pätkä napattiin väärästä kohtaa, koska valopuolen ihmisillä oli jotain säätöä hieman kesken. Lisäksi Ylen henkilökunnalle mainittiin pommien räjähdysajat, jotta osaisivat ottaa oikeat kuvakulmat.

Sitten alettiin taas odottaa. Tällä kertaa odotettiin itse lähetystä. Odotellessamme päätimme Markon kanssa käydä syömässä. Tällä reissulla meidät yllätti Lovex-fanijoukko. Tytöt antoivat meille palkinnon.

380799.jpg
Pystissä lukee Vuoden kovimmat roudarit

Odotuksen tuskaa lämpiössä lievensi herra Pitkäjärvi musisoinnillaan

380821.jpg
Onko variksesta turvavyöksi, pääseekö se kämppään yöksi..

Pitkältä tuntuneen lyhyen odottelun jälkeen se viimein tapahtui.

380823.jpg

Ja sitten mentiin..

380826.jpg

380824.jpg

380827.jpg

Kun kaikki artistit olivat esittäneet molemmat kappaleensa, aloimme odottaa tulosten julkistamista. Aikaa tappakseen popparit nautiskelivat (leikkivät) ruualla.

380828.jpg
Theon eli Leif antaa tyylinäytteen..

380829.jpg
Läps läps

380830.jpg
Julian eli Matti Vanhanen ei tykkää moisesta pelleilystä..

380832.jpg
Ja näyttää Sammyn eli Hjördis Pöppösen kanssa mallia..

Tulokset tulivat aikanaan julki ja hyvinhän siinä kävi! Nyt vaan kaikki muistavat äänestää Anyone Anymore kappaleen Suomen viisuedustajaksi.. Turkuun mennään 17.2 vink vink.

Tulosten julkistamisen ja lähetyksen loputtua pojat menivät jakamaan nimmareita. Tässä kohtaa fanit yllättivät popparit omalla pystillä, joka oli pikkiriikkisen isompi kuin roudareille annettu..

380837.jpg

Muutama minuutti lähetyksen loppumisen jälkeen studio näytti siltä kuin siellä ei olisi ikinä mitään viisuja karsittukaan..

380835.jpg
Lamput ovat laskeutuneet alas yöpuulle..

380836.jpg
Marko löysi pienen casen..

Pakkasimme Markon kanssa tehokkaasti kamat auton kyytiin ja minä lähdin leikkimään Ei-miestä. Eli menin nimmarien jakopaikalle ja ilmoitin tilaisuuden päättyneen. Ja alta kymmenen minuutin sain popparit yksi toisensa jälkeen paimennettua pakkaamaan tavaroitaan kotimatkaa varten.

Ensi viikonloppuna mennäänkin sitten suorittamaan ihan oikeita täysmittaisia keikkoja kolmin kappalein. Niistä sitten lisää tuonnempana.

See ya! Keep on rockin'

Mike