Hei kaikki ja iloiset tervehdykset Lontoosta!

Lontooseen tosiaan saavuimme myöhään sunnuntai-iltana. Matkaan pääsy viivästyi Tampereen päässä ikävästi puolella tunnilla, koska Ryanairin kone oli myöhässä johtuen kaaos tilasta englannin lentokentillä. Matkatavarat ekstra syynätään, samoin passit. Täällä onkin pitkin viikkoa tihkunut julkisuuteen tietoja Ryanairin aikeista haastaa oikeuteen asioista päättävät viranomaiset. Ryanairin mielestä on järjetöntä, että englannin kentillä on täysi kaaos päällä tiukkojen määräysten vuoksi, kun samaan aikaan muu maailma lentää ja elää suhteellisen normaalisti.

Lento sujui untenmailla, sen verran raskasta oli viikonloppuna ollut :)

Maanantai aamuna syöksyin kukon laulun aikaan Plasa messuille ihmettelemään esitystekniikan uusimpia tuulia. Hotellilta oli vartin kävelymatka messuille vanhan hautausmaan poikki. Spooky. Messuilla kiinnosti eritoten Yamahan uusi livekäyttöön suunniteltu digimikseri. Kiitokset suomen edustajille esittelystä ja kaikesta muustakin vieraanvaraisuudesta. :) Lisäksi omien kytkösten kautta oli mielenkiinnon kohteena Void Acousticsin uutuudet. Englannin pojat olivat suunnitelleet hyvinkin hauskoja uutuuksia jotka varmasti tulevat saamaan tilaa meidän inventaariossamme. Lisäksi saimme kuunnella demo huoneessa tajunnan ja melkein fysiikan räjäyttäviä bassoelämyksiä. (Keskiviikkona Voidin demohuone olikin sitten ympäristoviranomaisten mielenkiinnon kohteena. :))

186893.jpg
Ajankulua keikkareissuille, akvaario-case.

Tietenkin englannissa pitää käydä katsomassa myös jalkapalloa. Ja koska yövymme Chelsea FC:n stadionin hotellissa oli matsin valinta aika helppo. Tiistaina siis viihdytimme itseämme urheilukokemuksella, ja olihan tunnelma hieman toista kuin suomessa.
186897.jpg
Chelsea - Werder Bremen 2-0

Torstaina oli ajatus shoppailla ja käydä teatterissa katsomassa joku musikaali. Ehdokkaat rajattiin Lion Kingiin ja We Will Rock You spektaakkeliin. Päivän aluksi kuitenkin laiskottelimme Hyde Parkissa. Tämän jälkeen alkoi lippujen metsästys. Lippukaupan löydettyämme meni koko loppupäivä uusiksi. Myyjä nimittäin myi meille liput Robbie Williams konserttiin Milton Keynesiin. Ja koska kyseinen paikka sijaitsee 40 minuutin junamatkan päässä Lontoosta, alkoi meillä melkoinen seikkailu. Varsinkin kun emme tienneet missä suunnassa paikka tarkalleen ottaen sijaitsee. Mutta suomalainen pärjää missä vain :)
186907.jpg
Kohtuullisen komea lava.

Meidän lisäksemme paikalle vaivaantui about 65000 henkilöä (yhden lähteen mukaan). Ja osaavatko englantilaiset järjestää yleisötapahtumaa? Osaavat!! Kunhan olimme Lontoossa päässeet oikealle juna-asemalle loppu oli lasten leikkiä. Juna-asemalla lipunmyynnin hoitaja ohjasi meidät kysymättä oikeaan junaan. Junassa kerrottiin useampaan otteeseen asioita kuten missä tulee jäädä pois päästäkseen konserttiin yms. Milton Keynesin juna-asemalla jaettiin kaikille karttoja kuinka löytää konsertti alueelle.  Juna-aseman ulkopuolella oli opasteet kohti konserttialuetta ja kaikille väärään suuntaan lähteneille kerrottiin megafonilla, että Robbie on tuolla toisessa suunnassa. Matka juna-asemalta taittui jalan konserttialueelle ja koko matkan ajan oli tasaisin välein nuolia ja opasteita. Suomalaisilla on tässä hieman oppimista. Ja paluu Lontooseen oli aivan yhtä helppoa. Suomessa usein unohdetaan, että konserttielämys jatkuu maksavilla asiakkaille vielä senkin jälkeen kun artisti on lopettanut.

Robbie muuten mainitsi Suomen eräässä välispiikissään aiheuttaen melkoista huutoa meidän taholtamme. Ja siis myös meidän vieressä konserttia seuranneet tiesivät varmasti, mistä päin maailmaa olemme. :)

Nyt on edessä viimeinen päivä Lontoossa. Katsotaan mitä keksitään.
Suomeen palattuani siirrytään varmasti taas enemmän tekniikkaa ja kiertämistä käsittelevään kirjoitustapaan :)

Mike, Lontoo