Perjantaina käytiin keikalle omassa kylässä, eli Pub Liverpool Tampereen Linnainmaalla. Aina hauskaa olla lähellä omia ympyröitä keikalla. Kaksi kolmasosaa tekniikasta päätyi roudauksen ja keikan välissä Tampereen keskustaan syömään herkullista iltapalaa.

Keikka paikkana  Liverpool on melko pieni, ja esiintymislava on vielä pienempi. Sähköä oli tarjolla tavallista vähemmän, mikä johti radikaaliin valosetin pienentämiseen. Monitori-landia sijoitettiin lavan viereen lattialle ja sain siten samalla toimia järjestyksen valvojana, vahtien ettei innokkaat eri ikäiset fanit pääse lavalle.

Keikka meni rutiinilla, ei mitään suurempia teknisiä komplikaatioita lukuunottamatta Sammyn kitarasta katkennutta kieltä. Keikkaa oli seuraamassa runsaasti ystäviä, mikä tuntui piristävän koko esiintyjäryhmämme tunnelmaa.


*valitusosio alkaa*
Lauantai oli SÄÄTÖ!

Lauantai valkeni kovin harmaana ja sateisena.. Tour-manager/foh-miksaajamme kipeili ja oli epävarmaa hänen osallistumisensa/ehtiminen keikalle, joten mukaamme lähti varaääni-ihminen. Hänet haimme sellaisesta lasiseinäisestä kopista jossa lukee "Varaääniteknikko, tarpeen tullen ota seinältä vasara ja riko lasi." :)

Paikalle saavuttuamme suoritimme nopean tavaroiden siirtämisen esiintymispaikkana toimivaan ravintolaan ja aloitimme ihmettelyn. Lavaksi tarjottu alue oli leveä, mutta ei kovinkaan syvä. Syvyyttä vei alueelle sijoitetut kiinteät sohvat, jotka aiheuttivat päänvaivaa kovasti. Hetken mietittyämme aloimme suunnitella rumpalin sijoittamista istumaan sohvalle, oman tuolinsa sijasta. Ja homma onnistui. Sen jälkeen pohdittiin muita ratkaisuja ja päädyttiin laittamaan esiintyjien ja yleisön välissä olevalle sohvalle mikrofonijalka. Tällä mielenkiintoisella tempulla saimme basistille hieman enemmän lavatilaa.

Jossain kohtaa iltaa saapui paikalle myös lämmittelybändi Fillip. Olen törmännyt ryhmään aiemminkin ja olin siten iloisesti yllättynyt. Ryhmä hoitaa hommansa hienolla asenteella ja musiikki toimii. Toivotan menestystä heille! Heidän saapuminen paikalle aiheutti pientä hämminkiä meidän tekniikan keskuudessa, koska meitä oli informoitu väärin heidän teknisistä tarpeistaan. Kommunikaatiovirhe oli meidän päässämme ja siitä selvittiin. Julkinen anteeksipyyntö lienee paikallaan heidän miksaajallensa.
Anteeksi, että annoin EI-Miehen sisälläni herätä.
Pyysin kyllä jo paikan päälläkin anteeksi, kun sekoilun syy ja lähde selvisi. Sekoilut haudattiin ja tehtiin tarvittavat toimenpiteet, että ilta olisi hauska kumpaisellekkin esiintyjälle. Ja siinä mielestäni onnistuttiin.
*lopettaa valitusosion*

Fillipin keikkaa oli mukava seurata, lisäksi he hoitivat itsensä mallisuorituksella pois lavalta vetonsa jälkeen, joka helpotti meidän elämäämme. Tässä vaiheessa oli oma foh-miehemme saapunut paikalle ja keikka oli pienen laitteiden tarkistuksen ja uudelleen säädön jälkeen valmiina alkamaan. Paikalle oli tullut tärkeitä vieraita poikien tulevaisuutta ajatellen, joten keikka jännitti hieman koko esiintyjäryhmää. Hain pojat bäkkäriltä ja ilmoitin etupäähän (salimiksaus), että alkunauhan voisi laittaa pyörimään. Kävelimme lavalle ja pojat aloittivat ensimmäisen biisin. Jännitys katosi saman tien. Pojat kertoivat samaa keikan jälkeen. Mahtava show, mahtava yleisö. Ylipäätään uskomaton ilta! Pojat soittivat paremmin kuin pitkään aikaan ja Theon lauloi puhtaammin kuin aikoihin. Hänelle tosin tehtiin radikaali monitorointi muutos tälle keikalle, kun korvamonitorointi vaihdettiin perinteiseen kaiuttimella toteutettuun tarkkailuun.

Yöllä suoritettiin laitteiden siirto bussiin ja bussin siirto kotiseudulle hyvässä, joskin melko riehakkaassa tunnelmassa. Kivaa oli! Näitä lisää.

Nyt on harmaa maanantai ja ihan niinkuin tuolla ulkona sataisi..
Ei enään niin riehakas olo.

Mike

p.s. onnistuin lähtemään kotoo töihin ilman kameraa, joten ei kuvia. anteeksi.