Viime viikonlopun keikoillahan jo saatiin tutustua lumeen ja liukkauteen, mutta silti onnistui tiistai-keskiviikko välisen yön hillitön lumimyräkkä yllättämään allekirjoittaneen rajuudellaan. Keskiviikko iltapäivänä siirsin bussia Tamprereen keskustasta poikien treenikämpälle ja takaisin. Matka tuntui todella pitkältä ja jokaisen ylämäen kohdalla rukoilin koko matkan, ettei bussi jäisi kiinni. Kaikesta tästä selvittiin kuitenkin kunnialla. Vaikka se olikin yksi epämiellyttävimpiä ajokokemuksia ikinä.

Torstaina bussi olikin sitten auramiesten toimesta pussitettuyli puolimetristen kinosten sisään. Katselin kinoksia ja totesin niiden olevan sen näköistä höttöä, että bussi jaksaa varmasti puskea aukon niihin. Ei jaksanut.. Kiinni jäi kuin Bill Clinton ja meinasi roudarilta päästä itku. Soittelin siinä sitten etupäänvahti Markolle, tiedustellen tietääkö hän onko bussissa lumilapiota. Hän epäili, ettei ole. Ja hän oli oikeassa. Marko saapui paikalle avuksi ja aloimme ihmetellä sopivinta tapaa irroittaa bussi hangesta.

Autosta ei tosiaan löytynyt mitään edes lumilapiolta näyttävää ja päädyimmekin käyttämään fanilahjahyllystä löytynyttä pientä lasten haravaa jonkinlaisena työkaluna. Tähän kohtaan on pahoiteltava tapausta ja pyydettävä lahjan antajalta anteeksi, että näin väärinkäytimme pojille suunnattua esinettä. Hätä ei kuitenkaan lue lakia ja jotainhan oli tehtävä. Jälkikäteen voimme kertoa kokemuksen todella syvällä rintaäänellä, että huono harava on vielä huonompi lumilapio.

Siinä aikamme hikoiltuamme ja kiroiltuamme saapui paikalle Markon sukulaisia jotka asuivat viereisessä talossa. He kertoivat katselleensa toimintaamme parvekkeelta ja totesivat sen näyttävän aika toivottomalta. Se siis näkyi ihan päälle päinkin.. Damn! He kuitenkin antoivat meille lainaksi oikean lapion, miestyövoimaa ja hiekkaa. Voin kertoa, että tuo lahjoitus tuntui siinä tilanteessa äärimmäisen hienolta ja tuntuu vieläkin. Kiitos heille!

Homma saatiin lapion kanssa nopeasti haltuun ja bussi liikenteeseen. Jälkeenpäin harmittaa vain se, ettei ollut kameraa mukana. Olisi ollut kiva taltioida tuo haravan käyttö lumilapiona :)

Muutenhan tämä viikko on ollut rauhaisaa aikaa Lovexia ajatellen koska viikonloppu oli vapaa keikoista. Huomenna maanantaina alkaa kireä valmistautuminen tulevan viikonlopun keikkoihin. Pitää mm. hoitaa korvamonitorointi asioita yms. Saapa nähdä onko viikonlopun keikoilla lisää alla olevan kaltaisia kylttejä..

249314.jpg
Se muuten on Mike eikä maikkeli..

Näihin kuviin ja tunnelmiin..

Mike