Hello!

Eilen oli tosiaan PA-treenit, jossa harjoittelimme Lovexin kanssa Saksaan lähtöä varten. Päivä oli liian lyhyt ja kiireinen. Ajatus oli, että ehtisimme saada kaiken valmiiksi ennen klo. 20.00 ja sitten voisimme soittaa lyhyehkön setin musiikkia kiinnostuneille. Täällä blogissa tapahtuneesta rummuttelusta huolimatta, paikalle tuli aika vähän väkeä. Mikä on sinällään hyvä, koska me ehdimme soittaa kokonaiset kaksi biisiä ja nekin menivät todella rankasti yliajalle. Noh, uusia asioita saatiin silti kokeiltua. Ja kiitos niille harvalle paikalle ilmaantuneelle.

563009.jpg

563012.jpg

Uusia asioita oli kitara- ja bassokamojen kytkentäkaapelit sekä mulle uusi monskutiski. Lisäksi hankimme Leskiseltä muutaman Optogaten pitämään lavamökää pois mikeistä.

Mulle tuli monskutiskiksi Yamahan LS9-32 ja ensituntumalta tuntui hyvältä peliltä. Kohtuullisen helppo navigoida ja käyttää. Muutama asia pitää vielä tsekata ennen sunnuntain keikkaa, mutta poppareista yhtä lukuunottamatta kaikki kertoivat asioiden kuulostaneen uudela tiskillä paremmalta. Tämä ei kerro välttämättä tiskin äänenlaadusta niin paljon kuin siitä, että sain vihdoin kaikki tarvittavat asiat tiskiin kunnolla mahtumaan. Tiskin edeltäjä on Crest XRM ja siinä jouduin kikostamaan aika tavalla saadakseni homman mahtumaan. Ja kikostaminen aiheutti ongelmia. Jouduin mm. laittamaan räkitomit yhteiseen stereokanavaan, joka oli aivan prsiistä. Mutta nyt tuo ongelma on poissa.

562979.jpg
"taiteellien" otos. LS9 ja mun lantio.

Optogatet olivat hyvä asia, lukuunottamatta kosketinsoittajan taustalaulumikkiä. Mies kuitenkin heiluu sen verran siinä mikin edessä, että linja aukeilee silloinkin kun ei tarvisi aiheuttaen kohtuu suuren muutoksen hänen kuunteluunsa. Joten sieltä varmaankin gaten poistamme. Muissa taustalauluissa puolustaa hienosti paikkaansa poistaen mm. rumpuvuoto ongelmat basistin laulumikistä.

Optogate = pieni mikrofonin perään laitettava palikka, joka katselee infrapunasilmällä, koska mikin edessä on joku tai jotain. Havaitessaan asian edessään laite avaa mikkilinjan ja ääni pääsee läpi. Silloin kun laite ei havaitse mitään edessään, pitää laite mikkilinjan suljettuna ja täten hiljaisena. Laitteen havaitsemisetäisyyden saa säädettyä. Hieno laite!

Jäljelle jääneet gatet valjastetaan talkback mikkeihin, joilla popparit saavat jutella mukavia minulle keikan aikana.

Loppuun piristävä kuva myyntipäälliköstä..

563010.jpg
Kyllähän siellä Masakin luimistelee..

Nyt alan säätää asioita sunnuntaita varten sekä valmistautua tämän päiväiseen Ylex reissuun. Joku roudari aiheinen keskustelu tiedossa. Kai se joskus uloskin tulee? Who knows.. Kannattaa siis kuunnella äksää. ;)

M