Raportti viime viikonlopusta joka oli osittain hivenen kiireinen, mutta omalla tavallaan myös rentouttava.

Kaikkihan alkaa siitä, kun perjantai-ilta muuttui yhtäkkiä vapaaksi. Ja silloinhan vietettiin sitten laatuaikaa rakkaan ihmisen ja hyvän ruuan parissa. Pitkänlinjan iltapalan jälkeen hylättiin kaikki leffa yms. suunnitelmat ja oltiin vain. Itsellä oli takana kiduttavan kiireinen ja pitkältä tuntunut viikko, joten ihan hirveän myöhään en hereillä pysynyt.

LAUANTAI

valkeni harmaana niinkuin nyt tuntuu olevan tapana. Toisaalta lumihangessa on inhottava roudata, joten en valita.. Ohjelmassa ko. päivälle oli itsellä kolme keikkaa. Yksi joulunavaus kaupakeskus Veskassa ja kaksi keikkaa Lovexia illalla/yöllä.

Crew call-aika Veskan keikalle oli häilyvä "Mennään kympin jälkeen" tyyppinen. Syöksyimme paikalle Begen kanssa pienehkön äänentoiston kera. Paikan päällä selvitimme esiintymisalueen ja kokosimme setin. Tässä kohtaa huolehdimme myös äänentoiston mahdollisimman hyvästä naamioimisesta.

276569.jpg
Mielestäni palmu sopii todella kivasti joulunavaukseen..

Kyseisessä tapahtumassa esiintyi muutamia voimisteluryhmiä sekä näin myös tämän joulun ensimmäiset tontut.. Hetki oli aika jännittävä ja sai minut muistelemaan omaa kilttit-teot/tuhmat-teot tilastoa tältä vuodelta.

276574.jpg

Tältä keikalta lähdin suoraan keikkabussin kyytiin päästäkseni Lovex keikoille Euraan.
Lähtöajaksi oli sovittu 12.30. Hieman puolen jälkeen oli liuta poppareita ja teknikoita kokoontunut bussin lähtöpaikalle, mutta pääluvun tsekkauksessa huomattiin, että ihmisiä on yksi liian vähän. Seurasi hämmennys jonka aikana jokainen ensin tarkisti olevansa itse paikalle ja sen jälkeen yritti miettiä kuka puuttuu. Pienen aivojumpan jälkeen totesimme kosketinsoittajamme uupuvan iloisesta seurueestamme. Parin puhelun ja bussilla vastaanajamisen jälkeen saimme hivenen nuutuneen oloisen soittajan kyytiimme 40 minuuttia myöhässä. kiva kiva! Ei muuta kuin bussi kohti Euraa.

Matka meni hauskaa leffaa tuijottaen, vaikka allekirjoittanut sekä valohahmo Masa olivat antaneet poppareille pikkujoululahjaksi uskomattoman hienon Takka DVD:n. Kyseessähän on julkaisu jossa pyörii päättymätöntä kuvaa takkatulesta. Ääneksi voi valita joko tulen äänen tai klassissta musiikkia. No tämä dvd sai väistyä huumorin tieltä hyvin nopean vilkaisun jälkeen. Lahja kuitenkin sai aikaiseksi paljon hymyjä, joten eiköhän se hommansa hoitanut.

Euraan oli matkaa parikymmentä minuuttia, kun päivän sankariksi noussut kosketinsoittaja kohautti yleisöään uudella uroteolla. Herra oli kaikki tietävässä viisaudessaan unohtanut kosketinsoittimensa kaikkine tarvikkeineen kotiinsa. Aplodien saattelemana asiaa alettiin hoitaa niin hänen, kuin myös tourdamagerimme toimesta.

Euraan saavuttua alkoi roudaus normaaliin malliin, tosin lisäjännitystä elämään toi kosketinsoitin asian säätö. Asiaa ei helpottanut se, että meillä tosiaan oli kaksi keikkaa Eurassa. Ensin kello 20.00 sallittu keikka ja sitten 01.0 suoritettu kielletty keikka.. Roudaus suoritettiin kohtuullisen nopeasti jonka jälkeen päästimme popparit lauteille jammailemaan. Tässä kohtaa iltaa laulavaisen suunsa avasi fohvahti/tourdamager Marko.

276588.jpg
Get oon baby ketoon..

Nythän on niin, että teknikoista ainoa joka ei ole bändin kanssa jamitellut laulamalla on Masa. Tämä tullaan muuttaamaan ennemmin tai myöhemmin..


Soinnintarkistuksen jälkeen oli vuorossa rentoutumisosuus takahuoneessa, joka oli koko porukan mieleen. Teknikot nauttivat tässä kohtaa päivän ruoka-annoksensa pizzan muodossa. Maistuvaa oli. Ihailimme myös takahuoneen seinillä ollutta Negativen poikien modaamaa taidetta..

276592.jpg
Huomatkaa hirveä hai kuvassa..

Sallittu keikka oli hyvinkin riehakasta rymistelyä, niin bändin kuin yleisönkin puolesta. Tässä kohtaa hieman maksoimme kosketinsoittajalle kalavelkaa ja "unohdimme" viedä hänelle vesipullon lauteille. Tilanne korjattiin muutaman hätääntyneen biisien välissä suoritetun huutelun jälkeen. Olemmepa me pikkusieluisia.. Niin ja emme myöskään virittäneet hänen soitintaan ennen keikkaa. Siitäpä sai! :)

276596.jpg

Sallitun osuuden jälkeen hauskuutimme itseämme saunomalla. Saunan jälkeen minä ainakin urvahdin hetkeksi punkkaan ennen ns. "kiellettä" keikkaa. Ennen urvahtamista ehdin taiteilla loppuyötä koskevan "hyökkäys"-suunnitelman, joka hyväksyttiin porukan keskuudessa miehekkäästi.

276604.jpg

K-keikan tunnelma oli hivenen erilainen kuin s-keikan. Eturivissä oli myös kyllä kovasti naispuolisia katsojia kädet ojossa, mutta poiketen edellisestä keikasta heidän takanaan oli rivi miespuolisia katsojia kovaäänisesti arvioimassa keikkaa ja poikien hmm.. mieltymyksiä eri asioihin. Mutta jokainen elää tavallaan ja nämäkin "herras""miehet" olivat maksaneet ihan rahaa päästäkseen sisään. Onnea heille valitsemallaan tiellä!
Keikan aikana Marko huomasi, että joku pojista oli unohtanut ottaa biisilistansa mukaan lavalle. Hän toimitti sen minulle monitorilandiaan, jossa käytin sitä mikserin peittämiseen.

276601.jpg

Kuka sen unohti ei ole tiedossa, mutta meillä on epäillyksemme..

276605.jpg
Ketään ei siis haluta sormella osoitella..

Keikan jälkeen suoritetussa purkutoimenpiteessä kokeilimme uudenlaista lähestymistaktiikkaa (vahingossa) laitteiden purkujärjestykseen ja siihen kuka tekee mitäkin. Huomasimme taktiikan toimivan erinomaisesti, sillä olimme äärettömän nopeita. Kerran näinkin. Tämä keikka oli muuten punaisten rumpujen viimeinen Lovexissa. Ensi kerralla Julian paukuttaa jo uusia Kumun rumpuja.

276630.jpg
Kunniavartio viimeisen keikan jälkeen, ennen viimeistä pakkausta..

Bussin pakkauksen jälkeen jatkoin siitä mihin asiat jätin ennen k-keikkaa. Siirryin siis nukkumaan bussin laverille. Heräsin Jasonin herättämänä Julianin vierestä Tampereen keskustorin tienoilta ja onnuin unihiekkaa silmissä kotiin.

SUNNUNTAI

Heräsin liian lyhyiden unien jälkeen uuteen aamuun, joka valoisuudellaan lupaili auringonpaistetta. Vuorossa oli Nokian Joulunavaus aka Pukkiparaati. Nokialla kasvaneelle kyseessä on legendaarinen tapahtuma. Lapsesta asti olen käynyt tapahtumassa joulupukkia katsomassa. Hieman vanhempana olen ollut mukana tapahtumassa itse kulkueessa ja  viime vuosina olen osallistunut tapahtuman teknisen puolen toteuttamiseen.

Ilma oli kaikkea muuta kuin jouluinen, mutta tunnelma oli silti kohdallaan. Lapset saivat kertoa tontuille, apupukeille ja itse joulupukille lahjatoiveitaan ja kysellä Korvatunturin asioista.

276619.jpg
Jussi "Iso J" Fredrikson

276622.jpg
Näin myös joulupukin ensimmäistä kertaa tänä vuonna..

Keikka oli kohtuullisen lyhyt, mutta pois-roudaus tuntui kestävän ikuisuuden. Tämä saattoi johtua maaperän kuraisuudesta. Housut polviin asti kurassa pääsin illalla kotiin lepäämään.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli täynnä hyvinkin erilaisia tunnelmia. Kiitos kaikille mukana olleille!

Mike